Umyte i obrane owoce zmiksować blenderem na jednolitą masę. Gotowy sok przelać do szklanek, schłodzić lekko w lodówce i podać z listkiem mięty.
Całość (3 porcje): Phe 166,5 mg, B 4,2 g, E 242,5 kcal
Umyte i obrane owoce zmiksować blenderem na jednolitą masę. Gotowy sok przelać do szklanek, schłodzić lekko w lodówce i podać z listkiem mięty.
Całość (3 porcje): Phe 166,5 mg, B 4,2 g, E 242,5 kcal
Tytuł | Waga | Wartość energetyczna | Białko | Fenyloalanina |
---|---|---|---|---|
Czarne jagody | 150 | 76.5 | 1.2 | 64.5 |
Arbuz | 150 | 54 | 0.9 | 33 |
Maliny | 100 | 43 | 1.3 | 45 |
Jabłka, suszone | 200 | 512 | 4.2 | 126 |
Suma wartości odżywczych |