Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami

Kiszoną kapustę gotować przez 1 h i dodać przesmażoną cebulę na oleju z pestek winogron. W osobnym naczyniu podsmażyć pieczarki z odrobiną także oleju i dodać póżniej do kapusty.Na koniec dodać sól ,pieprz do smaku,ziele angielskie,liść laurowy i gotować jeszcze przez około 10 minut.

Całość (2 porcje):
Phe 171 mg, B 4,2 g, E 433 kcal
1 porcja:
Phe 85 mg, B 2,1 g, E 216 kcal


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Pieczarka uprawna, świeża 100 26 4 107 100 26 4 107
Kapusta kwaszona 200 32 2.2 92 200 32 2.2 92
Cebula 40 13.2 0.56 24.8 40 13.2 0.56 24.8
Olej z pestek winogron 40 360 0 0 40 360 0 0
Suma wartości odżywczych