Babeczki PKU z truskawkami

Babeczki PKU z truskawkami

Babeczki wyjąć z opakowania i umieścić na blaszce lub kartoniku. Truskawki umyć pod bieżącą wodą, oczyścić z szypułki i osuszyć na sitku. Śmietanę razem z mascarpone i cukrem pudrem ubić na krem. Tak przygotowany krem nadziać na szprycownicę i wyciskać w puste korpusy babeczek, następnie ułożyć na nich truskawki. Całość ułożoną na blaszce włożyć do schłodzenia w lodówce na ok. 1 godzinę. Podawać razem z ulubioną lemoniadą, kawą. Babeczki są doskonałym podwieczorkiem.

Czas przygotowania to 20 min. + czas chłodzenia 1 godz.

W jednej sztuce babeczki znajduje się 24 mg phe.


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Korpusy babeczki małe b/gl firmy ,,BioMar'' 70 318.5 1.029 51.45
Śmietana 30% 25 71.75 0.55 25
Mascarpone 20 78.8 0.7 58
Cukier puder 5 20
Truskawki 70 23.1 0.49 16.8
Suma wartości odżywczych