Babeczki z owocami

Babeczki z owocami

Zrobić kruche ciasto z w/w składników. Schłodzić ciasto w lodówce przez 2 godziny. Wylepić foremki ciastem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 170°C przez 20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu każdą babeczkę napełnić świeżymi owocami, zalać tężejącą galaretką Delektyą (wykonanie wg przepisu na opakowaniu) i schłodzić.

Inna wersja dla tego deseru: Proponuję upiec kruche ciasto na blasze i po wystygnięciu pokruszyć je i posypać galaretkę.

 

Phe 98 mg, B 2,6 g, E 2233 kcal


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Mąka niskobiałkowa PKU 200 766 0.8 38.8
Margaryna miękka, 60% tłuszczu, z witaminami A i D 100 542 0.2 7
Cukier 100 399 0 0
Zamiennik jajka niskobiałkowy PKU 200 g 10 36 0.03 0.5
Proszek do pieczenia. Produkt bezglutenowy 100 g 5 13.15 0.03 0.655
Banan 100 97 1 45
Mandarynki 100 45 0.6 25
Winogrona 50 35.5 0.25 6.5
Galaretka o smaku wiśniowym w proszku niskobiałkowa PKU 320 g 5 1 0 0.1
Suma wartości odżywczych