Na początek nalewamy wody do garnka, solimy i wrzucamy brokuły żeby się ugotowały. Następnie po wyjęciu brokuł z wody do tej samej wody, w której gotowaliśmy brokuły wrzucamy makaron żeby nabrał takiego przyjemnego „brokułowego” posmaku i ponownie czekamy aż się ugotuje. Kiedy już ugotujemy makaron najlepiej na głębszej patelni roztopić trochę masła lub margaryny, następnie wrzucić na patelnię brokuły oraz makaron (brokuły wcześniej można troszkę rozgnieść. żeby lepiej się wymieszały z makaronem) i mieszając makaron z warzywami przyprawiamy według własnego już smaku.
Ilość fenyloalaniny: 585 mg
Ilość białka: 14,5 g
Ilość energii: 875 kcal
Uwaga: Danie o wysokiej zawartości białka i fenyloalaniny.
Dla ilu osób jest danie: Dla jednej osoby (jeśli jest bardzo głodna), ale myślę że dwie też by się najadły