Biszkopt

Biszkopt

Zamiennik jajka ubić z wodą, dodać cukier, ubić na gładką puszystą masę, dodać olej mieszając, na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia.
Piec w 180 stopniach przez 30 min.

 

Ilość fenyloalaniny: 20 mg
Ilość białka: 0,5 g
Ilość energii: 2000 kcal
Dla ilu osób jest danie: 6


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Zamiennik jajka niskobiałkowy PKU 200 g 50 180 0.15 2.5 50 180 0.15 2.5
Cukier 100 399 0 0 100 399 0 0
Olej rzepakowy 100 900 0 0 100 900 0 0
Mąka niskobiałkowa PKU 160 612.8 0.64 31.04 160 612.8 0.64 31.04
Proszek do pieczenia. Produkt bezglutenowy 100 g 5 13.15 0.03 0.655 5 13.15 0.03 0.655
Suma wartości odżywczych