BUTTER JACKFRUIT

BUTTER JACKFRUIT

Przepis na 1 porcję

 

  • W rondelku na małym ogniu podgrzej masło klarowane z przyprawami i gotuj je kilka minut.
  • Wyjmij przyprawy i dodaj pokrojoną cebulkę.
  • Smaż aż cebula się zeszkli, dodaj pomidory, śmietankę i kurkumę.
  • Całość gotuj 10 minut na małym ogniu.
  • Jackfruita dopraw przyprawą garam masala i przesmaż na maśle klarowanym.
  • Wymieszaj jackfruita z sosem, dopraw solą, dodaj kolendrę i gotowe.
  • Ugotuj ryż i podaj jak w indyjskiej restauracji 🙂

Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Masło klarowane 15 g 30 269.4 0.03 1.5
Cebula (piórka lub kostka) 30 g 30 9 0.42 18.6
Pomidory krojone z puszki 80 g 80 12 0.72 18.4
Śmietanaka Rama crema 31% 30 g 30 87.6 0.2 9.9
Kurkuma 0,5 g 0.5 1.77 0.04 2
Chili 1 g 1 0.4 0.02 0.62
Jackfruit 90 g 90 23.4 0.81 40.5
Garam masala 1 g 1 4.02 0.14 0.62
Kolendra świeża 1 g 1 2.98 0.02 1.05
Ryż PKU 50 g 50 175 0.04 2
Suma wartości odżywczych