Autor: Redakcja Nutricia
|
Opublikowano:
Przepis na 1 porcję
- W rondelku na małym ogniu podgrzej masło klarowane z przyprawami i gotuj je kilka minut.
- Wyjmij przyprawy i dodaj pokrojoną cebulkę.
- Smaż aż cebula się zeszkli, dodaj pomidory, śmietankę i kurkumę.
- Całość gotuj 10 minut na małym ogniu.
- Jackfruita dopraw przyprawą garam masala i przesmaż na maśle klarowanym.
- Wymieszaj jackfruita z sosem, dopraw solą, dodaj kolendrę i gotowe.
- Ugotuj ryż i podaj jak w indyjskiej restauracji 🙂
Wartość odżywcza przepisu
| Tytuł |
Waga (g) |
Wartość energetyczna (kcal) |
Białko (g) |
PHE (mg) |
|
Masło klarowane 15 g |
30 |
269.4 |
0.03 |
1.5 |
|
Cebula (piórka lub kostka) 30 g |
30 |
9 |
0.42 |
18.6 |
|
Pomidory krojone z puszki 80 g |
80 |
12 |
0.72 |
18.4 |
|
Śmietanaka Rama crema 31% 30 g |
30 |
87.6 |
0.2 |
9.9 |
|
Kurkuma 0,5 g |
0.5 |
1.77 |
0.04 |
2 |
|
Chili 1 g |
1 |
0.4 |
0.02 |
0.62 |
|
Jackfruit 90 g |
90 |
23.4 |
0.81 |
40.5 |
|
Garam masala 1 g |
1 |
4.02 |
0.14 |
0.62 |
|
Kolendra świeża 1 g |
1 |
2.98 |
0.02 |
1.05 |
|
Ryż PKU 50 g |
50 |
175 |
0.04 |
2 |
| Suma wartości odżywczych |
|
|
|
|