Ciasteczka z ciasta francuskiego

Ciasteczka z ciasta francuskiego

Bierzemy płaty ciasta francuskiego, kładziemy na deskę do krojenia i kroimy najpierw w paski, a następnie pasek kroimy na kwadrat. Dodajemy banana pokrojonego w krążki i dżemu lub marmolady. Kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Można posmarować odrobinką żółtka z zamiennika jajka pku. Władamy do piekarnika na ok 20 min. w temperaturze do 220 st.

 

Ilość fenyloalaniny: 90,5 mg
Ilość białka: 1,8 g
Ilość energii: 2607 kcal
Dla ilu osób jest danie: 4


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Ciasto francuskie PKU 500 2260 0.5 35.5 500 2260 0.5 35.5
Banan 100 97 1 45 100 97 1 45
Dżem truskawkowy, niskosłodzony 100 153 0.3 10 100 153 0.3 10
Suma wartości odżywczych