Ciasteczka z ciasta francuskiego nb z cukrem

Ciasteczka z ciasta francuskiego nb z cukrem

Z ciasta francuskiego wycinamy foremkami różne kształty, maczamy je z górnej strony w zastępniku jajka rozrobionego z wodą i maczamy w cukrze. Kładziemy na blaszce wysmarowanej olejem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 30 minut.

 

Ilość fenyloalaniny: 36.6 mg
Ilość białka: 0.5 g
Ilość energii: 2376.5 kcal
Dla ilu osób jest danie: 3-4


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Ciasto francuskie PKU 500 2260 0.5 35.5
Zamiennik jajka niskobiałkowy PKU 200 g 10 36 0.03 0.5
Cukier 20 79.8 0 0
Suma wartości odżywczych