Deser z pomarańczą

Deser z pomarańczą

Śmietanę wlać do wysokiego naczynia i ubić mikserem w czasie ubijania wsypać cukier puder. Po ubiciu śmietanę przełożyć do salaterki. Pomarańczę obrać ze skorki i pokroić w kawałki a następnie wrzucić na śmietanę i posypać rodzynkami.

 

Ilość fenyloalaniny: 151,75 mg
Ilość białka: 3,45 g
Ilość energii: 433,5 kcal
Dla ilu osób jest danie: 2


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Śmietana 30% 100 287 2.2 100
Rodzynki, suszone 15 42.9 0.345 12.75
Cukier puder 15 60 0 0
Pomarańcza 100 47 0.9 39
Suma wartości odżywczych