Fasolka szparagowa w pomidorach

Fasolka szparagowa w pomidorach

Wszystkie warzywa umyć, fasolkę pokroić w mniejsze słupki i ugotować do miękkości. Cebulę, marchew pokroić w kostkę dodać liść laurowy i dusić na oleju ok. 20 min. Połączyć cebulkę i marchew z fasolką i dodać wszystkie przyprawy. Na koniec koncentrat pomidorowy. Wymieszać.

Można spożywać z ryżem, makaronem lub pieczywem niskobiałkowym.

 

Całość: Phe 410 mg, B 8,8 g, E 320 kcal

100 g: Phe 89 mg, B 1,9 g, E 70 kcal


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Fasola szparagowa 250 92.5 6 307.5 250 92.5 6 307.5
Marchew 80 26.4 0.8 28 80 26.4 0.8 28
Cebula 80 26.4 1.12 49.6 80 26.4 1.12 49.6
Olej rzepakowy 15 135 0 0 15 135 0 0
Cukier 15 59.85 0 0 15 59.85 0 0
Koncentrat pomidorowy, 30% 15 14.55 0.84 24.9 15 14.55 0.84 24.9
Suma wartości odżywczych