Fritata

Fritata

Przepis na 8 porcji

 

  1. Ziemniaki ugotuj, paprykę pokrój w plasterki, pora w plasterki, a jarmuż porwij na niewielkie kawałki. Ser zetrzyj na tarce.
  2. Jeszcze ciepłe ziemniaki zmiażdż widelcem i wymieszaj z masłem, dodaj resztę składników, dopraw i wymieszaj.
  3. Na papierze do pieczenia rozłóż masę ziemniaczaną i uformuj kształt dysku.
  4. Piecz w 200 stopniach pół godziny. 

 

Smacznego!


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Ziemniaki późne 500 435 9.5 425
Masło ekstra 30 224.4 0.21 9.6
Papryka czerwona 20 6.4 0.26 10
Papryka zielona 40 8.8 0.44 16.8
Por 20 5.8 0.44 26.8
Jarmuż 20 7.2 0.66 38
Mozarella flavour violife 30 81 0 0
Suma wartości odżywczych