Gołąbki

Gołąbki

Ryż ugotować, cebulę zeszklić, pieczarki usmażyć. Dodać soli i pieprzu do smaku. Wszystko zemleć, wymieszać. Podzielić na 5 porcji. Ugotować 5 liści kapuścianych (al dente). Nałożyć farsz na każdym liściu i złożyć w „kopertę”. Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Można zamrażać. Można go podać tak jak na zdjęciu z ziemniakami, ogórkiem oraz dwiema łyżkami sosu. Smacznego!

 

Ilość fenyloalaniny: 530,8 mg
Ilość białka: 12,9 g
Ilość energii: 706 kcal
Dla ilu osób jest danie: 1


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Loprofin Ryż 500g 100 350 0.6 15
Cebula 140 46.2 1.96 86.8
Pieczarka uprawna, świeża 200 52 8 214
Olej rzepakowy 20 180 0 0
Kapusta biała 300 99 5.1 216
Suma wartości odżywczych