Gulasz a’la strogonow

Gulasz a’la strogonow

Wszystkie warzywa pokrój w takie kawałki jak lubisz. Pomidory obierz ze skróki lub użyj pomidorów z puszki. Na rozgrzany olej wrzuć cebulę, marchewkę i seler naciowy i całość duś aż warzywa trochę zmiekną. Nie przerywając duszenia dodaj pieczarki, paprykę, ogórki i pomidory. Całość duś jeszcze chwilę i dodaj śmietanę. Dopraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką wedle uznania.

 

Smacznego!


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
marchew 100 27 1 35
seler naciowy 150 19.5 1.5 28.5
pieczarki 100 17 2.7 107
cebula 50 15 0.7 31
papryka 100 128 1.3 50
ogórek konserwowy 100 24 0.3 10
pomidory 150 22.5 1.4 34.5
śmietana 30% 10 28.7 0.2 10
olej 50 442 0 0
Suma wartości odżywczych