Gulasz warzywny

Gulasz warzywny

Rozgrzej na patelni olej i usmaż cebulę z czosnkiem, aż zrobią się szkliste. Następnie wrzuć na patelnię pokrojone warzywa, dopraw solą i ziołami i duś przez 15 min.

 

Ilość fenyloalaniny: 283,5 mg
Ilość białka: 6.9 g
Ilość energii: 297 kcal
Dla ilu osób jest danie: 3


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Bakłażan 100 26 1.1 49 100 26 1.1 49
Cukinia 150 25.5 1.8 82.5 150 25.5 1.8 82.5
Ogórek 100 14 0.7 23 100 14 0.7 23
Pomidor 100 19 0.9 23 100 19 0.9 23
Papryka czerwona 50 16 0.65 25 50 16 0.65 25
Czosnek 5 7.6 0.32 13.5 5 7.6 0.32 13.5
Oregano 5 13.25 0.45 22.45 5 13.25 0.45 22.45
Olej rzepakowy 20 180 0 0 20 180 0 0
Sól biała 3 0 0 0 3 0 0 0
Tymianek 5 5.05 0.278 0 5 5.05 0.278 0
Rozmaryn 5 6.55 0.1655 8.45 5 6.55 0.1655 8.45
Cebula 50 16.5 0.7 31 50 16.5 0.7 31
Suma wartości odżywczych