GULASZ Z JACKFRUITEM

GULASZ Z JACKFRUITEM

Przepis na 2 porcje

 

  • Warzywa pokrój w takie kawałki jakie chcesz mieć w gulaszu.
  • Na oliwie przesmaż z dodatkiem soli i cynamonu cebulę, seler naciowy, pieczarki, paprykę i cukinię.
  • Smaż aż warzywa się zeszklą, dodaj pomidory i duś 15 minut.
  • Jackfruita przepłucz na sitku i dobrze odciśnij.
  • Dodaj do pozostałych warzyw i duś 5 minut.
  • Dopraw czymś ostrym, dodaj posiekaną natkę pietruszki i gotowe!

 

*Pyszny jest sam ale możesz wymieszać z ryżem albo makaronem PKU


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Oliwa 20 176.4 0 0
Cebula 50 15 0.7 31
Seler naciowy 15 1.95 0.15 2.85
Pieczarki 30 5.1 0.81 32.1
Papryka czerwona 15 4.2 0.2 7.5
Cukinia 100 15 1.2 55
Pomidory krojone z puszki 120 18 1.08 27.6
Jackfruit 150 39 1.35 67.5
Natka pietruszki 1 0.41 0.04 2
Suma wartości odżywczych