Krokiety PKU z pieczarkami i kapustką

Krokiety PKU z pieczarkami i kapustką

Usmażyć 2 naleśniki. Ugotować kapustę i drobno pokroić.Na margarynie usmażyć pieczarki i cebulę, doprawić do smaku, dodać kapustę i jeszcze troszkę poddusić.Po przestudzeniu farsz podzielić na 2 części i nałożyć na jeszcze ciepłe naleśniki, zwinąć w krokiety, obtoczyć w bułce i opiec na oleju z każdej strony.

Wartość odżywcza

Ilość fenyloalaniny: 85 mg
Ilość białka: 2,3 g
Ilość energii: 852 kcal
Dla ilu osób jest danie: 1


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
milupa lp-drink 400g Niskobiałkowy napój w proszku 10 50.2 0.4 10
Mąka niskobiałkowa PKU 40 153.2 0.16 7.76
Cukier 4 15.96 0 0
Sól biała 4 0 0 0
Olej rzepakowy 50 450 0 0
Kapusta biała 50 16.5 0.85 36
Pieczarka uprawna, świeża 20 5.2 0.8 21.4
Cebula 20 6.6 0.28 12.4
Margaryna miękka, 60% tłuszczu, z witaminami A i D 10 54.2 0.02 0.7
Bułka tarta PKU 10 38.2 0.07 2.76
Suma wartości odżywczych