Usmażyć 2 naleśniki. Ugotować kapustę i drobno pokroić.Na margarynie usmażyć pieczarki i cebulę, doprawić do smaku, dodać kapustę i jeszcze troszkę poddusić.Po przestudzeniu farsz podzielić na 2 części i nałożyć na jeszcze ciepłe naleśniki, zwinąć w krokiety, obtoczyć w bułce i opiec na oleju z każdej strony.
Wartość odżywcza
Ilość fenyloalaniny: 85 mg
Ilość białka: 2,3 g
Ilość energii: 852 kcal
Dla ilu osób jest danie: 1
Wartość odżywcza przepisu
Tytuł
Waga (g)
Wartość energetyczna (kcal)
Białko (g)
PHE (mg)
milupa lp-drink 400g Niskobiałkowy napój w proszku
10
50.2
0.4
10
Mąka niskobiałkowa PKU
40
153.2
0.16
7.76
Cukier
4
15.96
0
0
Sól biała
4
0
0
0
Olej rzepakowy
50
450
0
0
Kapusta biała
50
16.5
0.85
36
Pieczarka uprawna, świeża
20
5.2
0.8
21.4
Cebula
20
6.6
0.28
12.4
Margaryna miękka, 60% tłuszczu, z witaminami A i D