Łazanki pku

Łazanki pku

Zrobić ciasto jak na makaron, pokroić w grubsze paski na łazanki. Ugotować. Kapustę pokroić, zgotować i wydusić po wystygnięciu. Cebulkę usmażyć na smalcu potem dodać kapustę i lekko podsmażyć, doprawić solą, pieprzem, dodać do makaronu i wymieszać.

 

Ilość fenyloalaniny: 31.9 mg
Ilość białka: 1.6 g
Ilość energii: 269 kcal
Dla ilu osób jest danie: 1


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Mąka niskobiałkowa PKU 50 191.5 0.2 9.7
Kapusta biała 30 9.9 0.51 21.6
Cebula 10 3.3 0.14 6.2
Smalec 10 89.6 0 0
Suma wartości odżywczych