Makaron z młodą kapustą

Makaron z młodą kapustą

Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na 30 minut. Odcisnąć z nadmiaru wody. Masło roztopić, dodać kapustę i dusić na małym ogniu często mieszając. Gdy kapusta będzie miękka dodać Milupa lp-drink wymieszany w niewielkiej ilości wody. Doprawić cukrem, pieprzem i kminkiem. Pomidory obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Makaron ugotować i połączyć z kapustą i pomidorami.

Całość (3 porcje):
Phe 170 mg, B 6 g, E 1100 kcal
1 porcja:
Phe 56,6 mg, B 2 g, E 366,6 kcal


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Kapusta biała 150 49.5 2.55 108
Masło ekstra 50 374 0.35 16
milupa lp-drink 400g Niskobiałkowy napój w proszku 20 100.4 0.8 20
Pomidor 150 28.5 1.35 34.5
Loprofin Makaron Penne (rurki) 500g 150 540 0.6 15
Suma wartości odżywczych