Makaron z warzywami

Makaron z warzywami

Pokrój warzywa w kostkę, na patelnię nalej 4 duże łyżki oleju.
Wrzuć na patelnię pomidora i ogórka. Wyczyść paprykę z pestek pokrój w kostkę i dołóż do duszonych się pomidorów i ogórków. Następnie pokrój pieczarki w kostkę i dorzuć do smażących się już warzyw (wedlug własnych gustów można doprawić). Duś jeszcze przez 15 minut. Na talerz połóż makaron i nałóż usmażone warzywa. Na koniec można ozdobić pietruszką lub koperkiem.

Wartość odżywcza

Ilość fenyloalaniny: 120,3 mg
Ilość białka: 3,46 g
Ilość energii: 621 kcal
Dla ilu osób jest danie: danie dla 1 osoby


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Makaron Krakowski niskobiałkowy PKU - nitki cienkie 250 g 60 208.8 0.18 6.36
Pomidor 100 19 0.9 23
Papryka czerwona 100 32 1.3 50
Pieczarka uprawna, świeża 40 10.4 1.6 42.8
Olej rzepakowy 40 360 0 0
Suma wartości odżywczych