Owoce w cieście naleśnikowym

Owoce w cieście naleśnikowym

Z podanych składników wyrobić ciasto gęste jak śmietana, maczać w nim kawałki owoców i kłaść na rozgrzany olej. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu, posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Niby proste a zapewniam że posmakuje każdemu niejadkowi. Wartości wyliczone to samo ciasto naleśnikowe, należy dodać do tego jeszcze dany owoc w zależności, co smażymy. Smacznego!

Ilość fenyloalaniny: 20,3 mg
Ilość białka: 0,3 g
Ilość energii: 140 kcal
Dla ilu osób jest danie: 1


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Mąka niskobiałkowa PKU 20 76.6 0.08 3.88
Zamiennik jajka niskobiałkowy PKU 200 g 5 18 0.015 0.25
Olej rzepakowy 3 27 0 0
Mleko ryżowe 50 18.5 0.15 7.5
Ananas 50 27.5 0.2 9.5
Banan 50 48.5 0.5 22.5
Jabłka, suszone 50 128 1.05 31.5
Suma wartości odżywczych