Owocowa sałatka

Owocowa sałatka

Banana pokroić w paseczki, pomarańcze podzielić na piórka i pokroić, z jabłka usunąć pestki i pokroić w paski wraz ze skórką, winogrono przekroić następnie ułożyć na talerzu wszystkie owoce.
Na koniec posypać cukrem i dodać rodzynki.

 

Ilość fenyloalaniny: 95,9 mg
Ilość białka: 2,35 g
Ilość energii: 249 kcal
Dla ilu osób jest danie: 2


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Banan 100 97 1 45
Pomarańcza 80 37.6 0.72 31.2
Jabłko 50 25 0.2 6
Winogrona 40 28.4 0.2 5.2
Rodzynki, suszone 10 28.6 0.23 8.5
Cukier 10 39.9 0 0
Suma wartości odżywczych