- Zagotuj wodę z napojem migdałowym, wsyp tapiokę i wymieszaj dokładnie.
- Gotuj na małym ogniu pod przykryciem mieszając co kilka minut.
- Gdy kuleczki tapioki staną się przeźroczyste dodaj cukier, serek* i wymieszaj.
- Zagotuj mleko kokosowe i wsyp agar (bardzo zgęstnieje), wymieszaj i dodaj do tapioki.**
- Wymieszaj dokładnie cały czas gotując na małym ogniu jeszcze ok 5 minut.
- Zdejmij z ognia, i nałóż do formy na babkę albo do miski.
- Ostudź i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.
- Skórkę z cytryny i limonki zetrzyj na tarce i posyp paschę na talerzu.
* Jeśli nie dodasz serka nie szkodzi, dodaj 10 g oleju kokosowego.
** Możesz też mleko kokosowe wlać do tapioki i zagotować całość a potem po troszeczku wsypywać agar energicznie mieszając.
Smacznego!