Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Cebulę zeszklić na oleju, dodać drobno posiekane pieczarki, podsmażyć. Połączyć z pokrojoną drobno kapustą. Dusić do miękkości. Dodać przyprawy. Ciasto pokroić na kwadraty. Kwadraty wypełnić farszem. Piec w piekarniku w temperaturze 150°C przez ok. 20 minut.

 

Całość: Phe 289 mg, B 6,7 g, E 2410 kcal

100 g: Phe 32 mg, B 0,7 g, E 263 kcal


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Ciasto francuskie PKU 500 2260 0.5 35.5
Kapusta kwaszona 250 40 2.75 115
Pieczarka uprawna, świeża 100 26 4 107
Cebula 50 16.5 0.7 31
Olej rzepakowy 5 45 0 0
Suma wartości odżywczych