Pomidorowy, niestandardowy sos do makaronu

Pomidorowy, niestandardowy sos do makaronu

Wrzuć pomidory na patelnię i trzymaj kilka minut na małym ogniu. Kiedy pomidory zaczną już parować, „wsmaruj” w nie mascarpone. Bardzo ważne jest to, aby dokładnie wmieszać serek w pomidory.
Kiedy powstanie już wymieszany dokładnie sos, dopraw wg uznania bazylią, solą i pieprzem.

Ilość fenyloalaniny: 290 mg
Ilość białka: 9,3 g
Ilość energii: 485 kcal
Dla ilu osób jest danie: ok. 3 porcji


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Pomidor 240 45.6 2.16 55.2
Mascarpone 100 394 3.5 290
Bazylia 5 1.15 0.1575 6.5
Suma wartości odżywczych