Pokrój drobno kapustę pekińską, paprykę, cebulę, ogórki i pieczarki. Wszystkie warzywa wrzuć do miski i dodaj kukurydzę z puszki, majonez i ketchup. Całość dokładnie wymieszaj. Jeśli chcesz możesz doprawić sałatkę przyprawą gyros, solą i pieprzem.
Wartość odżywcza przepisu
| Tytuł | Waga (g) | Wartość energetyczna (kcal) | Białko (g) | PHE (mg) | 
|---|---|---|---|---|
| kapusta pekińska | 200 | 24 | 2.4 | 82 | 
| kukurydza konserwowa | 100 | 102 | 2.9 | 85 | 
| pieczarki konserwowe | 100 | 19 | 2.3 | 91 | 
| cebula | 50 | 15 | 0.7 | 31 | 
| papryka | 100 | 28 | 1.3 | 50 | 
| ogórek konserwowy | 100 | 24 | 0.3 | 10 | 
| ketchup | 20 | 18.6 | 0.36 | 12.4 | 
| majonez | 20 | 140.8 | 0.3 | 12 | 
| Suma wartości odżywczych | 


