Sałatka śródziemnomorska Autor: Redakcja Nutricia | Opublikowano: 2014-09-08 Umytą, osuszoną paprykę oraz ogórka pokroić w drobną kostkę. Dodać odsączoną kukurydzę i dokładnie wymieszać. Sos: do oliwy dodać ketchup, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Polać warzywa sosem i dobrze wymieszać. Całość: Phe 297 mg, B 9,3 g, E 458 kcal 100 g: Phe 55 mg, B 1,7 g, E 85 kcal Wartość odżywcza przepisu Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg) Kukurydza, konserwowa 200 218 5.8 170 Papryka czerwona 100 32 1.3 50 Papryka zielona 100 22 1.1 42 Ogórek 100 14 0.7 23 Oliwa z oliwek 20 179.4 0 0 Suma wartości odżywczych