Ślimaczki pizzowe

Ślimaczki pizzowe

Ślimaczki pizzowe idealnie nadają się na piknik, wycieczkę rowerową, jako szybka przekąska do szkoły i na uczelnie, a także na imprezę. Przygotowanie ich jest banalnie proste i nie zajmuje dużo czasu, a gwarantuję, że każdemu posmakują!

 

Sposób przygotowania:

  • Nagrzej piekarnik do 180°C.
  • Rozwałkuj ciasto francuskie PKU, tak aby było jak najcieńsze.
  • Wymieszaj koncentrat (lub passatę) ze wszystkimi przyprawami.
  • Rozsmaruj sos dość grubo po cieście i posyp równomiernie serem.
  • Zwiń ciasto w rulonik i podziel na równe części.
  • Włóż do nagrzanego piekarnika na około 30-40 minut (kontroluj stopień wypieczenia).
  • Po upływie tego czasu ostrożnie wyjmij z piekarnika. Gotowe!

Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Ciasto bezglutenowe niskobiałkowe PKU Balviten 250 1027.5 0.75 77.5
Przecier pomidorowy Łowicz` 150 37.5 1.5 75
Ser Violife (najlepiej do pizzy) 120 324 0 0
Suma wartości odżywczych