Świeże warzywa

Świeże warzywa

Składniki na 1 porcję 

  • 20 g seler naciowy
  • 20 g papryka zielona
  • 20 g papryka czerwona
  • 30 g marchewka

Przygotowanie: 

Wybrane świeże warzywa umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na podłużne paski. Ułożyć na talerzu/paterze. Warzywa tak przygotowane są idealnym dodatkiem do warzywnych past jako zdrowsza alternatywa dla osób niejedzących pieczywa.


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Seler naciowy 20 3.4 0.2 3.8
Papryka zielona 20 4.4 0.22 8.4
Papryka czerwona 20 6.4 0.26 10
Marchew 30 9.9 0.3 10.5
Suma wartości odżywczych