Szaszłyki warzywne

Szaszłyki warzywne

Sposób przygotowania:

Pokrój warzywa i pieczarki na duże kawałki, zalej marynatą (wymieszaj dokładnie wszystkie jej składniki) i pozostaw na kilka godzin. nadziej warzywa na patyczki i grilluj, aż będą miękkie.

Podpowiedź kucharza PKU:

Warzywa przed grillowaniem można tylko polać oliwą bez marynowania ich.

Wartość odżywcza:

Jedna porcja zawiera: Phe 104 mg, B: 2,7 g, E: 201 kcal


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Pieczarka uprawna, świeża 20 5.2 0.8 21.4
Cebula 50 16.5 0.7 31
Papryka czerwona 20 6.4 0.26 10
Papryka zielona 10 2.2 0.11 4.2
Ananas, plastry w syropie 50 42.5 0.2 9.5
Olej rzepakowy 10 90 0 0
Miód pszczeli 5 15.95 0.015 0
Czosnek 5 7.6 0.32 13.5
Sok cytrynowy 10 3 0.04 1.8
Suma wartości odżywczych