Warzywne sajgonki

Warzywne sajgonki

Warzywa ugotować na parze, rozdrobnić widelcem, dodać zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Każdy arkusz papieru ryżowego zanurzyć na chwilę w wodzie, następnie wyłożyć farsz warzywny na papier i zawinąć. Sajgonki usmażyć na oleju.

 

Ilość fenyloalaniny: 189 mg
Ilość białka: 4,2 g
Ilość energii: 262 kcal
Dla ilu osób jest danie: 1


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Cukinia 100 17 1.2 55
Brokuły 50 15.5 1.5 62
Marchew 50 16.5 0.5 17.5
Czosnek 5 7.6 0.32 13.5
Olej rzepakowy 20 180 0 0
Suma wartości odżywczych