Przepis na 6 sztuk

Sposób przygotowania

Najpierw przygotuj masę na „żółtka”. Wymieszaj pulpę mango z agarem i zagotuj. Skrobię wymieszaj z wodą, dodaj do pulpy i gotuj na małym ogniu przez minutę. Przygotowaną masę nałóż do foremek lub na dno kieliszków do szampana, a następnie odstaw w chłodne miejsce do stężenia.

W międzyczasie przygotuj białko. Do rondelka wlej wodę i porządnie wstrząśnięte mleko kokosowe (możesz je rozcieńczyć z wodą, wtedy zawartość PHE w potrawie będzie mniejsza), dodaj cukier i agar,  wymieszaj rózgą i zagotuj. Wymieszaj skrobię z wodą, a następnie dodaj do przygotowanego wcześniej mleka kokosowego i gotuj na małym ogniu przez minutę.

 

Tak przygotowana masę na „jajeczne białko” wylej do foremek w kształcie jajek. Do każdej z foremek włóż zastygnięte i przygotowane wcześniej „żółtko”. Odstaw całość do stężenia, najlepiej w zimne miejsce.


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga Wartość energetyczna Białko Fenyloalanina
Całość 587 3.83 192
Suma wartości odżywczych
Tarcza ochronna, bezpieczeństwo
Ustawienia prywatności
Tutaj możesz w dowolnej chwili deklarować i modyfikować ustawienia plików cookie.
Bezwzględnie konieczne pliki cookie

Są niezbędne w celu zapewnienia funkcjonowania witryny internetowej i nie można ich wyłączyć. Zazwyczaj są stosowane w odpowiedzi na podjęte przez użytkownika działania związane z żądaniem usług (ustawienie preferencji w zakresie prywatności użytkownika, logowanie, wypełnianie formularzy itp.). Można ustawić przeglądarkę, aby blokowała takie pliki cookie lub wyświetlała odpowiednie powiadomienia, jednak niektóre części witryny nie będą wówczas działały.

Analityczne pliki cookie

Umożliwiają nam liczenie odwiedzin i źródeł ruchu oraz pomiar i poprawę wydajności naszej witryny. Pokazują nam, które strony są najmniej i najbardziej popularne i w jaki sposób odwiedzający poruszają się po witrynie. Jeśli użytkownik nie zgodzi się na ich zastosowanie, nie będziemy wiedzieli, kiedy odwiedził naszą witrynę i nie będziemy w stanie monitorować jej wydajności.

Personalizujące pliki cookie

Służą do zwiększenia funkcjonalności witryny internetowej i personalizacji jej treści. Mogą być stosowane przez nas lub przez osoby trzecie, których usługi zostały dodane do naszych stron. Jeśli użytkownik nie zezwoli na ich zastosowanie, niektóre lub wszystkie z tych usług mogą nie działać poprawnie.

Pliki cookie do targetowania

Mogą zostać użyte przez naszych partnerów reklamowych poprzez naszą witrynę w celu stworzenia profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania mu odpowiednich reklam na innych witrynach. Nie przechowują bezpośrednio danych osobowych, lecz pozwalają na jednoznaczną identyfikację przeglądarki i urządzenia internetowego użytkownika. W razie braku zgody na ich zastosowanie reklamy prezentowane użytkownikowi będą w mniejszym stopniu dostosowane do jego zainteresowań.