Przepis na 8 kanapek
1. Cukinię pokrój w malutka kosteczkę i przesmaż na łyżeczce (5 g) oliwy.
2. Posiekaj chilli i świeży tymianek
3. Podsmażoną cukinię, chilli i tymianek wymieszaj z serkiem i dopraw do smaku.
4. Na patelni rozgrzej łyżkę (10 g) oliwy i dodaj szpinak. Gdy szpinak „zwiędnie” i odparuje dopraw solą, pieprzem i gałką.
5. Posiekaj czosnek i dodaj do szpinaku. Smaż jeszcze chwilkę.
6. Ostudź, przełóż do pojemnika i włóż do lodówki razem z pastą z serka.
7. Na suchej patelni przesmaż plasterki gruszki, niech się lekko podrumienią.
8. Ulubione pieczywo PKU posmaruj pastą z serka, na niej ułóż szpinak i pasterek grillowanej gruszki.
Smacznego!