Drożdże rozpuścić w letnim płynie (napoju Lp D i wodzie). Dodać wszystkie składniki i dobrze zmieszać (ja to robiłam drewnianą pałką). Ciasto pozostawić przykryte na 15-20 min. w ciepłym miejscu, następnie ponownie ugnieść. Dwoma łyżeczkami albo rękami uformować bułeczki. Ręce lekko natrzeć olejem, żeby bułeczki łatwiej się formowały. Bułeczki umieścić na natłuszczonej blasze lub papierze do pieczenia, naciąć krzyżowo i ponownie odstawić na 15-20 min. W celu przybrązowienia posmarować pędzelkiem w słodkiej polewie. Następnie piec w temp. 200 st. C przez ok. 30 min.
Ilość fenyloalaniny: 197 mg
Ilość białka: 6,1 g
Ilość energii: 2450 kcal
Dla ilu osób jest danie: 1
Wychodzi ok. 15 bułeczek.