Przepis na 3 burgery
- Jackfruita odsącz na sitku, wrzuć do miski i kilkakrotnie przepłucz letnią wodą, wyciskając go porządnie.
- W rondelku rozpuść połowę masła i dodaj porządnie odciśniętego jascfruita.
- Smaż na małym ogniu, od czasu do czasu podlewając odrobiną wody.
- Po 20 minutach posól, dodaj przyprawy i smaż dalej mieszając.
- Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
- Na patelni rozpuść resztę masła i dodaj cebulę i pieczarki. Smaż aż będą rumiane.
- Przysmażone warzywa dodaj do jackfruita. Zwiększ nieco ogień i smaż aż wszystko zacznie się przyrumieniać.
- Dodaj cukier, wymieszaj, smaż jeszcze chwilę, wyjmij na deskę i posiekaj całość drobno.
- Zostaw do wystygnięcia.
- Na tym etapie możesz dodać do masy starty na drobnych oczkach ser PKU lub ugotowaną, wystudzoną i zmiażdżoną widelcem marchew. Całość dokładnie wymieszaj i nie zapomnij policzyć dodatku do spożycia PHE.
- Z gotowej, wystudzonej masy uformuj kotlety i smaż na odrobinie oliwy na rozgrzanej patelni z każdej strony około 2 minuty.
Smacznego!