Zagotować 3 szklanki wody, osolić i dodać 1 łyżkę oleju, wsypać ryż niskobiałkowy Loprofin ciągle mieszając by się nie przyklejał do spodu garnka. Odcedzić ryż niskobiałkowy i przelać wodą. W osobnym garnku umieścić pokrojoną cienko kapustę, marchewkę i seler starty na tarce oraz pora pokrojonego w talarki. Do tych warzyw dodać 1 łyżkę margaryny i podlać 1/2 szklanki wody. Wszystko mieszać, żeby się nie przypaliło i gotować do miękkości. Warzywa jak ostygną przenieść do miski, dodać ryż niskobiałkowy, sól, pieprz, 4 łyżeczki zamiennika jaja i 4 łyżeczki mąki niskobiałkowej, wymieszać składniki. Uformować kotleciki łyżką. Łyżkę można zanurzać w wodzie by łatwiej można było formować kotleciki. Uformowane kotleciki obtoczyć w bułce tartej niskobiałkowej.
Na patelnię wlać olej i rozgrzać go. Następnie kotleciki opiec z obu stron.
Energia [kcal] 1904
Fenyloalanina [mg] 268
Białko [g] 5,8
llość porcji: 4