Wszystkie składniki na ciasto na naleśnika wymieszać ze sobą. Wyrabiać ok. 5 min, aż ciasto nabierze pęcherzyków powietrza. Ciasto powinno mieć gęstość niezbyt gęstej śmietany. W razie potrzeby dodać jeszcze wody, aby naleśnik ładnie się rozprowadzał na patelni. Rozgrzać odrobinę oleju i smażyć naleśnika aż się przyrumieni. Obrać i pokroić w drobną kosteczkę pieczarki i cebulkę. Podsmażać w rondelku aż warzywa zmiękną. Później doprawić sola pieprzem i posypać koperkiem. Nakładamy farsz równomiernie na usmażonego naleśnika i posypujemy startym serem żółtym. Zawijamy w rulonik obtaczamy w zamienniku jajka i bułce tartej PKU. Smażymy w głębokim oleju z obu stron aż nabierze ładnego złotego kolorku. Można podawać z barszczem czerwonym. Polecam:)
Wartość odżywcza
Ilość fenyloalaniny: 69,4 mg
Ilość białka: 1,8 g
Ilość energii: 505,7 kcal
Dla ilu osób jest danie: 1 (jest to przepis na jednego krokiecika)