Przepis na 6 sztuk
CIASTO
- Wymieszaj dokładnie skrobię kukurydzianą z gumą guar.
- Wlej wody i dodaj kurkumę oraz sól.
- Mieszaj mikserem do ubijania białek na dużych obrotach 20 sekund. Ma powstać ciasto jak na naleśniki.
- Odstaw na chwilę. Rozgrzej teflonową patelnię na średnim ogniu. Jeśli ciasto zgęstnieje dodaj wody.
- Wylewaj na patelnię placki o średnicy około 13 cm
- Smaż odwracając placek co dwie minuty kilkakrotnie aż pojawią się małe przypieczenia jak w podpłomykach.
- Placki zdejmij z patelni i zegnij delikatnie na pół tak na kształt litery „U” (tak jak wyglądają tacos)
- Wstaw placek pomiędzy dwa kubki aby zapamiętał swój kształt.
Nałóż do tacosa sałatę, ogórka i pomidora, dodaj jackfruita, którego dodatkowo polecam doprawić szczyptą kuminu. Podana ilość dodatków jest przykładowa. Możesz dać ich więcej lub mniej.
Możesz też wymieszać serek violife z chili i posmarować tacosa cienką warstwą, zanim nałożysz resztę składników. Paimętaj aby dodać serek do swoich obliczeń 😉