Składniki:
olej 20 ml
cebula pokrojona w piórka 50 g
pędy bambusa 80 g
anyż gwiazdki 2 szt.
imbir pokrojony w cieniutkie paseczki 10 g
dynia piżmowa pokrojona w kostkę 200 g
chili posiekane 1 szt.
kolendra świeża 5 g
makaron PKU nitki – ugotowany 100 g
opcjonalnie
sos sojowy 10 ml
olej sezamowy 10 ml
Wykonanie:
1. Przesmaż na oleju cebulę i pędy bambusa z anyżem i imbirem, aż się zrumienią.
2. Dodaj kawałki dyni i smaż 3-4 minuty.
3. Dodaj chili i wymieszaj z makaronem.
4. Dopraw olejem sezamowym, sosem sojowym i posyp kolendrą.
Wartości dla całości
PHE 144 mg, B 3.92 g, E 703 kcal
Jedna porcja
PHE 76 mg, B 1,96 g, E 352 kcal